Cele mai frecvente greseli la angajare in GermaniaCei mai multi cititori ai site-ului nostru isi cauta un loc de munca in Germania, de aceea am decis sa va dam cateva indicii despre cele mai frecvente greseli pe care le fac si romanii cand doresc sa se angajeze in tara lui Goethe. In mod cert aici veti gasi mereu oferte de locuri de munca, este si normal pentru o tara cu peste 80 de milioane de locuitori si cu o industrie si comert infloritoare. Totusi desi an de an gasim in jur de 1 milion de noi locuri de munca, nu este chiar asa de usor sa te angajezi in Germania.
Cele mai frecvente greseli la angajare in Germania

Atunci cand vrem sa ne angajam in Germania dar in oricare alta tara, trebuie sa depunem un CV si o Scrisoare de intentie. Desi unii cred ca a scrie mult si a prezenta cat mai inflorat experienta ta de munca, este total gresit. CV-ul nu trebuie sa depaseasca doua pagini, este suficient sa prezinti cele mai importante si relevante locuri de munca, o lista de specializari si studii care poate fi dovedita cu acte si este deja suficient sa convingeti. Nu trebuie sa puneti 30 de locuri de munca, asta arata ca va schimbati prea des locul de munca si nu este un plus ci un minus la angajare.
Cand completati un CV si o scrisoare de intentie aveti grija sa fie in formatul european recomandat. Important este ca ceea ce se gaseste in CV sa fie legat de postul pe care-l doresti, altfel specialistul in resurse umane nu va considera necesar sa te cheme la interviu. Scrisoarea de intentie trebuie sa contina in putine cuvinte exemple din activitatea anterioara si daca poti, idei de a ajuta firma angajatoare in activitatea sa.

De multe ori cei care isi cauta un loc de munca in Germania aplica la dousa sau trei oferte, dar din experienta noastra va asiguram ca eset indicat sa aplici la cat mai multe, dar sa fie in domeniii pe care le stapanesti, altfel risti sa fii dat afara in cel mai scurt timp posibil. Mai mult,  nu toate firmele folosesc aceleasi cuvinte pentru a defini un job, deci citeste cu atentie cat mai multe oferte. la fel de important este sa te uiti si la alte zone – orase, mai pe scurt sa te poti reloca daca oferta este mai atractiva – ai plecat din Romania, cred ca poti schimba si orasul din Germania!