Clarificari la noul cod fiscal din 2016In primul rand am aflat ceva destul de important, legea nu se refera la co-asigurati – adica daca unul din soti este asigurat – plateste CASS, ai scapat de cei 800 de lei datorati bugetului de asigurari de sanatate. Restul, inclusiv romanii din diaspora ce mai au inca rezidcenta – adica buletin romanesc – la plata! Deci ati insteles bine: chiar daca se afla oriunde in lumea asta larga, romanul e dator cu plata la CASS! Cu venit sau fara, declarat sarac sau nu, dati bani la buget!
“Confirm faptul ca persoanele cu rezidenta fiscala in Romania, cu domiciliul in tara, sunt obligate la plata acestei contributii calculata prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar daca se afla in strainatate.“

Clarificari la noul cod fiscal din 2016 sau taxa lui “Ponta”

Taxa lui Ponta este inventia care spera PSD-ul si guvernul sau ca va aduce bani cu nemiluita la bugetul asigurarilor de sanatate, desi eu cred ca va scoate lumea in strada, asta daca cumva cei care nu-s afectati de lege vor pricepe ca trebuie sa se solidarizeze cu cei saraci. Faptul ca sunt evazionisti nu inseamna ca trebuie sa bagi toti saracii in oala cu ei. Romania este cea mai saraca tara din UE, indiferent cum si de unde privesti. Peste 41% din populatie este saraca sau la limita saraciei. Adica aproape jumate din romani nu au din ce trai, iar guvernul Ponta exact pe ei vrea sa-si faca bugetul?
Abia astept sa vad ce vor face cu miile de saraci din tara asta, o sa-i bage pe toti la puscarie ca sa spuna pe urma ca nu mai e loc pentru politicienii corupti? Deja am impresia ca se ajunge la paranoia, vor sa ia taxa si pe aerul expirat, nu doar pe cel inspirat!