In ce judet sa ma angajez in RomaniaSa zicem ca esti in situatia mea, te decizi sa te muti la tara, dar nu stii in ce judet ai avea sansa sa castigi mai bine, evident lasand Bucurestiul la o parte, nu as avea niciodat abani pentru o casuta acolo. Precum se vede din harta veniturilor brute preconizate in 2015, media salariului brut ar fi pe la 1300 de lei – cand se preconizeaza un minim de 1.200. Adica tot la limita de jos suntem oricat am visa noi la un trai mai bun. Eu visam la Suceava, doar ca venitul din acest judet nu pare a fi cel mai atragator.

In ce judet sa ma angajez in Romania in 2015

Prima mea intrebare este totusi: ce sa ma angajez in Romania? Am impresuia ca se cauta doar secretare, IT-isti ( aici m-as fi incadrat. doar ca nu stiu sa fac jocuri pentru mobil si chestii din astea subtile pentru site-uri ), mai pe scurt orice numai ce sunt eu NU. Secretara nu pot fi, ca nu am genul potrivit, sunt M. Avocat sau doctor NU, deci ce-mi ramane? Vanzator cu plata la procent? Sofer? Sincer nu prea stiu ce m-as putea angaja, asa ca renunt si ma gandesc la altceva.
Ce salariu ar fi cat de cat ok pentru ca cineva sa se angajeze in Romania? Zic eu ca ar trebui sa fie de minim 2.000 de lei in mana, ca sa ai motivatia de a te trezi de dimineata si apleca la locul de munca. Nu este un venit mare, confortabil, insa cel putin te ajuta sa traiesti cat de cat omeneste.
OK, nu-ti gasesti de munca, ai putea incerca o afacere pe cont propriu. Dar ce sa faci? Comert sau productie? Teoretic ar trebui prodictie, ceva de care toata lumea are nevoie, dar cine vinde productia ta? Greu, asta e concluzia. Mai discutam despre subict si cu alta ocazie.