Ingrijire batrani in Germania fara limbaCel putin 100 de persoane cauta lunar sa plece la munca in Germania sa ingrijeasca batrani, fara a fi nevoie sa cunoasca limba germana. Nu zic ca nu fac bine, doar ca ma intreb: oare cum vor discuta cu batranii? Cum se vor intelege cu familiile acestora? Asa ca sincer va zic, cel mai bine puneti mana pe carte, invatati limba germana, macar la nivelul B2, faceti cursuri de prim ajutor si nursing, apoi cautati locuri de munca la ingrijit batrani. Altfel nu se poate!
Ingrijire batrani in Germania fara limba germana

Da recunoasc ca se cauta destul de mult persoane care sa ingrijeasca batrani in Germania, ca de altfel in mai toate tarile din Uniunea Europeana, in afara de cele scandinave, unde de batrani se ocupa statul. Iata ce ne scrie Nicu ( desi cred ca de fapt scrie pentru sotia sa): caut un loc de munca ca asistenta medicala, am lucrat in spital la sectia de oncologie la camine de copii. In viitor vreau sa lucrez in Germania dar nu am plecat deoarece in tara sunt firme care dau teapa. Limba germana nu o stiu, dar pot sa o invat daca as avea posibilitatea sa lucrez in Germania.
Draga Nicu, ideea este sa inveti intai limba si apoi sa cauti de munca, cum ar fi daca eu as cautra de muca sofer pe TIR, dar inca nu am permis de conducere? Sper ca m-am facut inteles, in rest sa stiti ca in 2016 se cauta chiar mai mult epersoane pentru ingrijit batrani fata de 2015!