Primeste si tu o pensie din Uniunea EuropeanaSite-ul iJobs se adreseaza in general celor ce cauta un loc de munca in Uniunea Europeana, insa credem noi ca este de datoria noastra sa va dam si cateva sfaturi utile, pentru ca atunci cand muncim si suntem stramtorati cu banii nu ne gandim la ziua de maine, de obicei spunem ca vom rezova problemele mai tarziu, cand se vor aranja treburile mai bine.  Iat ade ce azi va vom explica pe larg cum puteti obtine o pensie europeana, pe langa cea primita din Romania.
Cum primesc pensie din Uniunea Europeana

Din datele primite de la Casa Nationala de Pensii Publice reiese ca deja romanii care au muncit legal in Uniunea Europeana, Elvetia sau alta tara din SEE –  Spatiul Economic European incepand cu anul 2007, au inceput sa depuna actele pentru a primi pe langa pensia din Romania si o pensie europeana . Daca lucrezi si tu in Uniunea Europeana, sa zicem Olanda, chiar ca menajera, dar cu acte in regula, poti cere si tu o pensie din tara unde lucrezi. Pentru asta trebuie sa ai varsta de pensionare si sa depui  formularul E207 „Certificat privind cariera de asigurat”.

Puteti depune cererea chiar daca nu ati atins inca varsta de pensionare a statului respectiv, pana la acea varsta veti primi pensia romaneasca, apoi veti primi si suplimentul din tara respectiva.
Unde primesc pensia? Evident ca asta depinde unde ai domiciliul cand faci cererea, daca locuiesti in Romania, vei primi pensia din Uniunea Europeana in Romania la care se adauga si pensia romaneasca. Daca esti stabilit in Olanda, pensia romaneasca va fi trimis aacolo, iar cea olandeza evident ca o primesti de acolo. Tu decizi unde vrei sa locuiesti la pensie, doar ca asa cum stiti, pensia romaneasca este mica, dar oricum se aduna si ea la venitul tau!