Rezidenta fiscala sau marul discordieiGuvernul Ponta a inceput o lupta deschisa cu romanii de peste granita, probabil manat de ura sa fata de acestia dupa ce a pierdut alegerile din cauza votului din diaspora. Primul pas a fost facut cu ajutorul cardului de sanatate obligatoriu, s-au cheltuit bani pentru a emite carduri pentru toti aceia care au buletinul inca valabil. Evident s-au pus amenzi daca nu vii sa-l ridici! Pasul doi: taxarea cu 200 de euro anual a posesorilor de buletine romanesti. In acest fel Ponta vrea sa-i oblige pe romanii din diaspora fie sa vina in Romania sa-si anuleze rezidenta fiscala, fie sa plateasca taxa pe cetenie in conturile CASS.
Rezidenta fiscala sau marul discordiei

Noua lege aprobata de presedintele Iohannis cu privire la obligativitatea platii pentru bugetul de asigurai de sanatate pentru persoanele fara venituri, sau care realizeaza venituri in alte state este neconstitutionala! De ce? Pentru ca prevede plata unor servicii de care nu beneficiezi! Nefiind in tara, nu poti avea “de facto” medic de familie, nu poti avea retete compensate sau mai pe scurt nu ai cum fizic, sa beneficiezi de servicii medicale! Atunci?
Intrebare retorica: domunle Ponta de unde sa plateasca cei fara venituri? Sa se apuce de furat? Asa impusca doi iepuri deodata: scapa de impozite si il obliga pe Ponta sa schimbe legea! Ce urmareste de fapt premierul? OK, va avea in lista sa 3.000.000 de romani din diaspora rau platnici, datori la bugetul CASS. Va mai adauga si cateva sute de mii de saraci lipiti. Plus cateva sute de mii de moldoveni din Republica Moldova care si-au facut buletine in speranta ca le va fi mai usor sa calatoreasca. Apoi? Se vor cheltui miliarde pentru executarea silita a unor persoane care pur si simplu nu au cu ce sa fie executati. Adica pe langa posibila revolta in masa s-ar putea sa ne vedem si cu o gaura in buget. Pentru ce?